"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Prima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa.
Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa).
Fierbem ficatul cu plamanul taiat bucati, in apa cu sare.
Ceapa o calim in uleiul incins, adaugam cimbrul uscat si mai calim 2-3 min (avem grija sa nu aiba crengute pentru a nu sparge matele)
Sangele este optional (pe care il strangem cand taiem porcul) presaram sare si 2-3 linguri de apa, dam in clocot pana ce se ingroasa, lasam sa se raceasca.
Carnea o taiem bucati potrivite cu slanina si o prajim pana ce se rumeneste.
Intr-un lighean adaugam orezul, pasatul, sangele tras prin masina de tocat. Carnea racita si trasa prin masina de tocat de 2 ori, ficatul si plamanul dat prin masina de tocat, ceapa si condimente dupa gust, uleiul de la carne in care amestecam bine si lasam deoparte 30 min.
Pregatim masina de tocat pentru a umple carnati.
Umplem matele cu umplutura, avem grija sa nu le umplem prea tare pentru a nu se sparge la fiert, le legam capetele cu ata sau cu matul.
Punem apa la fiert si, cand este calduta, adaugam matele pe care le intepam cu acul si le fierbem la foc mic.