Carnati de casa cu pasat

de Lau in , 11 Aug 2018 | 3543 vizualizari

 

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 1 kg orez
  • 500 g ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • condimente pentru porc
  • 1 castron pasat
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 castron sange
  • 500 g ficat de porc
  • 500 g plamani de porc
  • 1 kg carne (fleica)
  • 200 g slanina
  • 10 m mate de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa cu pasat:

Prima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa.

Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa).

Fierbem ficatul cu plamanul taiat bucati, in apa cu sare.

Ceapa o calim in uleiul incins, adaugam cimbrul uscat si mai calim 2-3 min (avem grija sa nu aiba crengute pentru a nu sparge matele)

Sangele este optional (pe care il strangem cand taiem porcul) presaram sare si 2-3 linguri de apa, dam in clocot pana ce se ingroasa, lasam sa se raceasca.

Carnea o taiem bucati potrivite cu slanina si o prajim pana ce se rumeneste.

Intr-un lighean adaugam orezul, pasatul, sangele tras prin masina de tocat. Carnea racita si trasa prin masina de tocat de 2 ori, ficatul si plamanul dat prin masina de tocat, ceapa si condimente dupa gust, uleiul de la carne in care amestecam bine si lasam deoparte 30 min.

Pregatim masina de tocat pentru a umple carnati.

Umplem matele cu umplutura, avem grija sa nu le umplem prea tare pentru a nu se sparge la fiert, le legam capetele cu ata sau cu matul.

Punem apa la fiert si, cand este calduta, adaugam matele pe care le intepam cu acul si le fierbem la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa cu pasat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat