Caras prăjit în mălai şi în făină

de DinDragostePentruGatit in Crap / Caras, 1 Feb 2013 | 6493 vizualizari

 

Recunosc, nu e peştele meu preferat... gustul uşor dulceag mă deranjează, însă când şi când, prăjit cât să devină crocant, cu mujdei de usturoi, merge...

 

INGREDIENTE

  • 10 caraşi de-o palmă;
  • făină de secară;
  • mălai;
  • mujdei de usturoi;
  • lămâie;
  • piper negru măcinat;
  • sare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prăjit în mălai şi în făină:

Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează şi scot branhiile. 

Se spală bine în interior cu apă cere, se pune la scurs.

Se crestează, se sărează şi se lasă circa 30 minute de-o parte.

Se prăjeşte în ulei bine încins, trecut în făină sau în mălai (de data aceasta am folosit făină de secară şi mălai). 

După ce s-a prăjit, se stropeşte cu zeamă de lămâie, se presară piper negru măcinat şi se serveşte cu mujdei de usturoi.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prăjit în mălai şi în făină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

01.02.2013, 21:30

DinDragostePentruGatit 1

01.02.2013, 21:56

Asa, asa.. Bunica mai fac o sarja, daca-i nevoie.

DinDragostePentruGatit 1

01.02.2013, 21:58

Merci, Carla...
Pestisorii mei nici nu au avut timp de rasuflat, direct in tigaie...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]