Caras prajit in crusta de malai

de Patricia Iordache in Crap / Caras, 12 Apr 2013 | 14421 vizualizari

 

Sotul meu e mare pescar, dar consuma peste doar prajit. Avem mai tot timpul peste proaspat sau la congelator. E o bunatate, sper sa va placa si voua, desi e un preparat foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4-8 bucati de caras (ai mei au fost mici)
  • 100-150 grame mălai
  • ulei (pentru prăjit)
  • 2 linguri de sare
  • pentru servire:
  • mămăligă (mai moale)
  • mujdei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit in crusta de malai:

Curatati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;)

Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine pestele si lasati-l la scurs intr-o sita.

Puneti intr-o tigaie ulei la incins si adaugati o lingurita de sare ca sa nu sara uleiul in toate partile cand puneti pestele.

Stergeti usor bucatile de peste cu un prosop si treceti prin malai, presand bine. Asezati pestele la prajit pe partea cu piele si prajiti la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Scoateti pestele pe un prosop de hartie.

Am servit alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii