Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a început postul. Mulțumesc Mirela pentru idee. Pupici!
Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele.
Se încinge o cratiță cu 2 linguri de ulei. Se rumenesc cubulețele de vinete. Dacă sunt prea multe, se împart în două și se rumenesc pe rând. Se scot pe o farfurie cu hârtie pentru a înlătura excesul de ulei.
Se spală roșiile și se îndepărtează coaja apoi se taie bucăți și se pasează cu blenderul vertical.
În cratița în care s-au rumenit vinetele se pun 2 linguri de ulei de măsline. Ceapa se curăță și se taie julienne. Se pune la călit în ulei împreună cu usturoiul feliat și ardeiul kapia tăiat feliuțe. Se lasă să se călească împreună după care se toarnă sucul de roșii. Se echilibrează aciditatea cu zahărul brun apoi se adaugă și cuburile de vinete. Se amestecă totul, se lasă să dea câteva clocote si se pun măslinele. Se mai lasă cca 15 minute pe foc pentru a fierbe împreună cu sucul de roșii. Se potrivește de sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul verde tocat. Se stinge focul și se pune capacul pentru 5 minute pentru a se îmbină aromele.
Se servește la temperatura camerei alături de pâine prăjită.