Cannelloni cu carne de curcan in sos tomat

de Rocsi in Cannelloni, 10 Noi 2012 | 6308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 tuburi cannelloni
  • 400 gr carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou

Pentru sosul tomat:

  • 1 cutie de 400 gr rosii cubulete in suc propriu
  • 3 linguri pasta de rosii de casa
  • 1/2 cana supa de legume (sau apa)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de curcan in sos tomat:

Curatam ceapa, o spalam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie de ceramica punem uleiul, ceapa, morcovul, 2-3 linguri de apa si le inabusim putin.
Adaugam carnea tocata de curcan, pasta de gogosari, oregano, sare si piper dupa gust.
Lasam sa scada bine tot acest amestec sa nu mai fie zeama deloc.
Cand este gata tragem de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Punem patrunjel verde tocat marunt, oul si usturoiul pisat.
Amestecam bine ingredientele, iar cu o lingurita umplem tuburile de cannelloni.
Le asezam intr-un vas yena sau de ceramica uns cu unt.

Sosul:
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si catelul de usturoi intreg, dar curatat.
Il calim la foc mic 1-2 minute, doar cat sa prinda aroma uleiul, apoi il scoatem si il aruncam.
In ulei punem cutia de rosii cubulete, pasta de rosii de casa si supa de legume.
Lasam sa clocotesca 3-4 minute si dam gust cu sare, piper si busuioc.
Mai lasam 1 minut pe foc apoi il turnam in vas peste cannelloni.
Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si reglam o temperatura de 170- 180 de grade.
Lasam acolo pana cannelloni sunt bine facuti si nu raman tari.
Sosul nu trebuie sa scada de tot pentru ca se vor usca cannelloni (este bine sa nu folositi un vas prea larg ci unul mai micut si inalt ca sa cuprinda sosul foarte bine tuburile).
Cand sunt gata ii scoatem din cuptor sa se racoreasca putin, apoi servim.
Pofta buna...
Puteti pune la final si niste parmezan sau cascaval si sa ii gratinati 5 minute, dar asta tine de gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de curcan in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (38)

Rocsi 1

11.11.2012, 10:54

Rhapsody pana ii prepari tu serveste de la mine

Sim0na 1

12.11.2012, 12:33

Am trecut sa mai pap o portie si de aici!

Rocsi 1

12.11.2012, 13:12

Normal Simona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de pui