Cannelloni alla bolognese

de dakris in Cannelloni, 28 Mai 2012 | 11828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 buc paste cannelloni (Piaccelli)
  • 100 g cascaval
  • Pt sosul bolognese
  • 450 g carne (2/3 piept de pui dezosat, 1/3 pulpa porc degresata)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ telina medie
  • ½ ardei rosu
  • 5-6 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 paharel vin rosu
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 250ml apa
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
  • Pt sosul bechamel
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase faina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla bolognese:

Sosul bolognese

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata. Se amesteca si se mentine pe aragaz la foc mic, pana cand carnea isi schimba culoarea si este aproape facuta. Se adauga rosiile strivite cu furculita si pasta de tomate si, dupa 10 min, apa fierbinte si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic  25-30 min.

Sosul bechamel

Untul se pune intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit se adauga faina, se amesteca si dupa 1-2 min se adauga laptele. Amestecam cu telul in forma de para si lasam sa dea 1-2 clocote, amestecand din cand in cand, apoi se lasa la racit.

Cannelloni se umplu cu carnea din sosul blognese (sosul il punem in tava) si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei ori unt. Varsam peste paste sosul bechamel si cu sosul de la carne "trasam" niste dungi peste acestea ca in imagini. Se rade cascaval deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare pt 25-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dakris 1

04.06.2012, 21:46

Nu, Sabina, nu trebuie fierti cannelloni! Mie mi-au ramas intregi si erau bine fierti

ArianaBala 1

07.06.2012, 17:46

caaaat de bine arata!!!!!!!!!

dakris 1

20.08.2012, 08:44

Multumesc, ArianaBala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne