Canelloni improvizati cu spanac si telemea

de mihaelaradu in Cannelloni, 6 Feb 2012 | 5092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 10 canelloni:
  • 10 tuburi canelloni (paste)
  • 250 gr spanac fiert si tocat
  • 2 fire ceapa verde sau jumatate ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr telemea/ feta
  • cascaval ras sau parmesan
  • sare 
  • piper
  • Pentru bechamel:
  • 50 gr unt
  • 3 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara/scortisoara
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni improvizati cu spanac si telemea:

Spanacul se spala bine, se fierbe si se toaca marunt.

Intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul, adaugam spanacul, telemeaua, sare si piper dupa gust, amestecand pentru 1-2 minute.

Sosul bechamel se pregateste astfel: se topeste untul in care se caleste faina. Se adauga laptele si se amesteca mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se potriveste dupa gust cu sare, piper si nucsoara/scortisoara.

Intr-un vas de yena uns cu unt, se toarna cateva linguri de bechamel peste care asezam tuburile de paste canelloni umplute cu compozitia din spanac. Turnam restul de sos bechamel si presaram cascaval/parmesan.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 30 minute, la o temperatura de 190 grade. 

Dupa ce se scoate tava se lasa la racit pt 10 minute.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Pastele se umplu foarte usor si repede cu ajutorul unei lingurite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni improvizati cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]