Calcan pe pat de legume

de Panacris in Peste, 1 Dec 2012 | 5399 vizualizari

 

Nicio masa fara peste!

 

INGREDIENTE

  • calcan decapitat si curatat 200 g,
  • legume combinate ( fasole verde, galbena, conopida, ardei gars rosu, morcovi, mazare, ciuperci champignon) 100 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin proaspat,
  • sos de wortchester,
  • zeama de lamaie,
  • vin alb demisec 250 ml.,
  • condimente de peste de la Kotani,
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan pe pat de legume:

Legumele se aseaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei, putin vin, se asezoneaza de sare si piper, apoi se pun in cuptorul preincins, cca. 10 minute la foc mediu. Intre timp, pestele se asezoneaza cu condimente  ptr peste de la Kotani, si se lasa la rece cca. 10 minute. Dupa ce legumele s-au prefiert se adauga pestele, deasupra se presara rozmarin tocat marunt, ulei de masline, sos de wortchester, restul de vin alb demisec, si se pune din la cuptor ptr cca. 15 minute la foc mic, neacoperit. dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se acopera cu foaie de pergament si se mai lasa la inabusit cca. 5 minute. Se serveste ca atare sau cu garnitura de orez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de morcov