Calamari,creveti cu orez negru Nigella

de Ksenya in Fructe de mare, 17 Noi 2014 | 10213 vizualizari

 

Am vazut reteta,mi-a placut si mi-am zis : trebuie facuta .
Mai jos aveti dovada. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei iute rosu curatat de seminte si nervuri
  • jumatate de legatura maghiran
  • jumatate de legatura patrujel
  • 2 linguri ulei de masline
  • coaja de la o lamaie
  • sucucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 400 g creveti
  • 400 g calamari
  • 500 grame orez negru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari,creveti cu orez negru Nigella:

Punem orezul la fiert  respectand instructiunile de pe ambalaj.

Intr-o tigaie  incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim  un minut ,adaugam coaja de la lamaie data prin razatoare la fel si usturoiul,tocam verdeata si o adaugam si pe ea,pastrand cateva fire pentru decor.Punem fructele de mare, lasam cam 7 minute ,la sfarsit  adugam si sucul de lamaie,potrivim de sare si piper dupa gust.

Se serveste cu orez  fiert presarat cu verdeata. si ardei iute tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari,creveti cu orez negru Nigella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

19.11.2014, 12:41

multumesc!

Sylvia 1

19.11.2014, 14:49

Este foarte frumoasa reteta , am crezut vazand poza ca ai facut reteta Nigegellei cu sepia si orez alb. Foarte colorata si frumos prezentata, singura critica ( vazuta constructiv sper eu ) este referitoare la timpul de gatire al fructelor de mare ) 7 minute este prea mult. Mai ales pentru creveti , din ce vad eu in poze ca nu ai specificat sunt creveti praspeti gatiti deja pt ca sunt roz si calamarul pare a fi proaspat. Timpul de gatire de 3-4 minute este absosut suficient , atunci se poate beneficia de savoarea si textura moale a fructelor de mare 2-3 minute de plus nu le omoara dar le schimba textura in proporte de 50% . Mi-am permis precizarea pentru ca gatesc si lucrez cu fructe de mare de cativa ani, e doar o completare ca reteta este f frumoasa

Ksenya 1

19.11.2014, 17:43

Multumesc de popas Silvia.Orice critica este binevenita,mai ales de la prieteni .Tin sa precizez ca este reteta Nigellei,Nigellei Lawson intocmai cum am prezentat-o mai sus ,nu era cu orez alb si nici doar cu sepie .Probabil cea care ai pomenit tu e alta reteta,am s-o caut sau poate daca o sa ai placerea si timp,ai s-o postezi tu pe viitor.Am sa tin cont de sfaturile tale,drept pentru care iti multumesc mult .

P.S am observat ca retetele tale sunt foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de ceapa cu lamaie