Calamar prajit

de Doralinda in Fructe de mare, 19 Noi 2012 | 4813 vizualizari

 

Simplu si .....gustos!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rondele de calamar, de preferat congelat
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 200 gr faina
  • ulei ptr pajit
  • lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamar prajit:

Punem calamarul intr-un bol cu apa la dezghetat impreuna cu soda (ajuta sa se inmoie calamarul) ptr cc 20 min. Apoi punem faina cu sarea intr-o punga mica si punem calamaul amestecand si lsand cam 10 min, apoi prajim la foc mare in jur de 5 min fiecare parte.

Se seveste fierbinte cu lamaie stoarsa.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si calamar proaspat, dar va fi mai tare, prin congelare, se inmoaie, la fel si caracatita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Doralinda 1

19.11.2012, 21:43

Simona, as putea manca doar fructe de mare!!!!!atat de mult imi plac!

Mihaela11_jo 1

20.11.2012, 15:17

Delicios

Doralinda 1

20.11.2012, 16:35

Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Calamar prajit