Desertul de azi trebuia sa fie Mississippi Mud Pie (prietenii stiu de ce :)), dar pentru ca n-am avut toate ingredientele si sincer nici chef sa merg la cumparaturi :P, a trebuit sa ma gandesc la altceva. Astfel ca am luat revistele primite de sarbatori si am inceput sa rasfoiesc...cand, am dat peste aceasta frumusete de rulada...Va spun sincer ca la inceput am fost foarte sceptica in ceea ce priveste crema, deoarece n-am mai facut acest gen de crema mai ales ca are mult unt in compozitie, dar.....imi placeee! :)
Ingrediente blat:
Ingrediente crema:
Pentru insiropat blatul:
Topim untul si lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul aprox 5 minute, incorporam treaptat cu o spatula faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Adaugam incet si untul racit. Turnam compozitia obtinuta
intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. Va rezulta un blat mai subtirel J. Cand este gata il rasturnam pe un prosop de bucatarie, indepartam hartia de copt si rulam cu tot cu prosop. Punem deoparte si lasam sa se raceasca complet.
Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul si se ingroasa putin obtinand consistenta unui sirop. Lasam sa se raceasca.
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. Cand este topita o luam de pe aburi, adaugam untul moale si incepem sa mixam. Treptat turnam laptele si continuam sa mixam. Adaugam zaharul praf si miezul de vanilie, amestecam pana la omogenizare.
Desfacem incet blatul si-l insiropam. Umplem cu ¾ din crema, rulam si imbracam cu restul de crema. Ornam cu fulgi de ciocolata.
Pofta buna!
1
Se lasa la rece 2-3 ore.