Zilele trecute am avut o pofta teribila de burger. Nu mai stiu ce anume a starnit aceasta dorinta (poate faptul ca in drum spre birou trec, in fiecare zi, pe langa un McDonalds), dar eram hotarata sa pregatesc un burger sanatos si clean. Asa ca azi va prezint minunatul Burger de Curcan Varianta Clean Eating. Mai multe pe http://broccoliandmuffins.com/ro/burger-de-curc…a-clean-eating/
Pieptul de curcan se toaca si se pune intr-un bol impreuna cu oul, parmezanul dat pe razatoare, usturoiul verde tocat marunt si morcovul ras. Ingredientele se amesteca bine cu furculita.
Se condimenteaza cu sare, piper si oregano, dupa gust.
Compozitia se lasa apoi la frigider minim 30 minute.
Se imparte compozitia in patru si se modeleaza burgerii. Din cand in cand umezeste-ti degetele, pentru ca burgerii sa nu se lipeasca de mana sau de farfurie. Eu nu am folosit deloc faina.
Se incinge gratarul bine si se lasa la copt aproximativ 5 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Se lasa 2-3 minute sa se odihneasca si apoi se asambleaza burgerii, dupa preferinta.
1
Eu am folosit chifle integrale, cumparate, nu am avut tim sa le fac in casa.
2
Se poate folisi,in loc de chifla, ciuperca la gratar. Este delicios!
3
Sosul de avocado-in curand pe blog!