Pentru un bun hamburger și hot dog pur și simplu nu este suficient sa pregatiti așa cum ar trebuie doar carnea, sosurile și alte condimente, gustul la 50 % este dat din pâinea potrivita. Pâinea greșită face ca burgerul sau hot dog-ul să aibă un aspect neplacut, fără textura, distruge gustul și prezența. Pâinea care se rupe atunci când mușcați burgerul sau hot dog-ul vă face să vă pierdeți pofta de mâncare în timp ce vă luptați să o mâncați.
Asa ca am decis sa incerc cu reteta asta care ma inspira, vedem cum iese.
Intr-o cratita puneți laptele, apa și untul și încălziți până la 45 de grade C. Aveti grija ca untul sa se topeasca total.
Separat, amestecăm făină cu zahăr, drojdie si sare.
Punem jumate din amestecul de făină int-un recipient mare și adaugam peste compozitia de lapte, unt si apa. Amestecam bine totul sa se faca un aluat.
Adăugăm si oua batuta in aluat, apoi unim restul făinii. Punem totul pe masă și lucrăm timp de 8-10 minute.
Impărțim în 10 și dăm forma dorită.
Pregatim tava, acoperim cu hartie de copt si punem painea deasupra.
Batem un gălbenuș și cu o pensula acoperim partea deasupra de paine pentru o culoare frumoasa. Lasam sa creasca timp de 1 oră.
Incălzim cuptorul la 190 de grade C și le coacem timp de 13-15 minute, apoi le lăsăm să se răcească peste un grătar.