Mergeti prin padure si gasiti bureti laptosi, ii adunati si daca tot urmeaza sa faceti un gratar nu este o idee rea sa-i pregatit si pe ei. Nu aveti nevoie decat de usturoi si o tigaie. Pofta vine mancand!
Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie.
Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i tocati marunt.
Intr-o tigaie puneti putin ulei si apoi trantiti si buretii tocati. Lasati bureti sa se caleasca bine.
Cand sunt gata adaugati usturoiul tocat marunt (2 catei ii zdrobiti in palme si ii aruncati deasupra) si rosia taiata felii si mai lasati 2-3 minute.
Inainte de servire stropiti totul cu otet din belsug.
Pofta Buna!
1
buretii laptosi isi schimba culoarea pe alocuri in timpul gatirii, se "inversesc", nu va speriati, este normal.