Bulzul Godina

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2016 | 4331 vizualizari

 

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in general, ma atrag provocarile oarecum iesite din tipare, astfel incat, am pregatit cu dedicatie speciala acest bulz.
De ce bulz? Fiindca mi-a inspirat cam acele atribute pe care le vad eu in Marian Godina.
Un preparat simplu, (exact ca el, un om simplu, obisnuit), cu gust, cu traditie, si totusi reinventat prin modalitatea de pregatire, cu atingeri picante (o boia iute vinovata), capabil "sa  bata" preparate, sa zicem, superioare, exclusiviste.
Intr-un cuvant, un bulz indraznet si de nerefuzat!
 

 

INGREDIENTE

  • pt mamaliguta
  • 200 gr malai
  • un praf sare
  • apa
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza cheddar
  • 100 gr branza de burduf
  • patrunjel verde
  • 30 gr bilute mozzarella
  • 1 carnat afumat de casa
  • 200 gr bacon cuburi
  • 4-5 ciuperci
  • paprika afumata iute
  • sare
  • 3 oua
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulzul Godina:

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam parmeza ras, cheddar ras, un fir de cimbru si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, bine. Presaram cateva fire de branza de burduf, ca un simbol de traditie.

Pregatim vasul in care vom turna mamaliguta. Asazam la baza o biluta de mozzarella tavalita prin parmezan, turnam mamaliguta fierbinte deasupra.

Prajim rapid in ulei cateva oua, apoi le scoatem si le asezam in mijlocul fiecarui bulzisor.

Calim la foc iute ciupercile, baconul si carnatul afumat taiat rondele. Spre final, adaugam un vrf de cutit de paprika naravasa. Amestecam si apoi borduram bulzisoarele. 

Mai adaugam cateva firisoare de parmezan deasupra ousoarelor, stingem musai cu niste muraturi de la butoi si servim.

Bun de-ti vine sa-i bati pe toti! Sau sa te bati cu toti! :)))))

 

TIPS-URI

1

sa faceti macar doua portii de persoana, altfel va luati la bataie :)))))

2

musai cu muraturi :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulzul Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:31

e wow, mancare adevarat

AleSara 1

03.03.2016, 23:52

Cine ma pune oare sa ma uit la astfel de bunatati la o ora atat de tarzie?? :S Arata demential

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 21:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulz ciobanesc