fiindca mi se stricau rosiile in ladita, m-am gandit sa le fac pasta...nu stiu daca asa ar sta pe iarna...oricum eu am facut-o sa o folosesc ...Pasta de rosii aromata o tin in sticla in frigider, e facuta de o sapt si tine f bine....
Preparare Pasta de rosii aromata
Rosiile le-am pus in apa clocotota cam 2-3 minute, apoi le-am scos pe un gratar la scurs...Le-am scos pielita si le-am pus in blender, impreuna cu ceapa taiat mai marunt, le-am pasat foarte bine, apoi le-am pus intr-o cratita la foc pe aragaz. Am taiat marunt busuiocul si l-am adaugat la rosii, la fel sarea si zaharul. Am lasat sa fiarba la foc potrivit spre mic o ora si jumatate...O sa iasa o pasta de rosii aromata groasa si foarte buna la gust, numai buna pentru diverse retete cu rosii...
Ceva asemanator am mai primit anul trecut de la soacra-mea, dar era amestecat cu mai multe legume...super bun..si rosiile la fel puse cu seminte...si f bine a stat...nu a facut floare...dar adevarul e ca am si folosit-o destul de des si nu a apucat sa stea prea mult...