Budinca Zebra

de MyFancyCake in Mancare copii, 26 Ian 2012 | 5933 vizualizari

 

Budinca Zebra a aparut in meniul nostru din dorinta de a oferi copiilor un desert simplu pe baza de lapte, fara a adauga diversi conservanti.

Fetita noastra este foarte incanta de surata comerciala a acestei budinci.

Insa si aceasta varianta, mult mai sanatoasa, a fost la fel de agreata.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte,
  • 200 ml smantana dulce Dorna,
  • 4 linguri amidon,
  • 3 linguri zahar,
  • 2 linguri unt, 
  • 1 lingura cacao,
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Zebra:

Impartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare. 

Intr-una din ele amestecam  2 linguri si jumatate de amidon si zaharul vanilat. In cealalta craticioara punem 1 lingura cacao si 1 lingura si jumatate de amidon.

Punem craticioarele pe foc si amestecam, avand mare grija sa nu se arda.

In momentul in care avem o consistenta groasa le tragem deoparte si adaugam cate o lingura de unt in fiecare. Amestecam energic si aranjam budinca in pahare: 1 lingura de vanilie, 1 lingura de ciocolata.... O servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez