Este o budinca traditionala scotiana cu scones, fructe uscate si crema de oua. E tare buna, simplu de facut si se mananca cat ai clipi!
Se pun stafidele la inmuiat in lapte caldut sau in coniac ori rom, sau orice altceva preferati. Se unge cu unt o tava mare ceramica sau doua mai mici(eu 2 am avut de data asta). Biscuitii se taie in doua, se ung generos cu unt si se lipesc inapoi, apoi se aseaza in tavi, pana aproape le umplem. Presaram deasupra stafidele scurse de lapte.
Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga 300 ml lapte. Restul de lapte il amestecam cu amidonul, apoi il turnam peste restul si mixam bine. Amestecul obtinut il turnam in forme cat sa acopere biscuitii - acestia se vor ridica la suprafata, fiind usori. In cuptorul preincalzit la 200 de grade, asezam o tava mare, punem formele ceramice in ea, apoi o umplem cu apa fierbite. Se coace budinca aprox. 40 de minute pana incepe sa se rumeneasca si crema se desprinde de marginile formei.
Dupa ce s-a racit putin se presara cu zahar praf si se serveste.
Pofta buna!