Budinca de paste cu bezea

de _Alina_ in Mancare copii, 25 Iun 2014 | 8730 vizualizari

 

V-am mai zis de cateva ori ca-mi plac pastele si chiar asa e. Sunt usor de preparat, gustoase si versatile. La noi se mananca atat sarate cat si dulci, iar vremea asta inchisa si rece nu ma face decat sa-mi doresc o portie zdravana de budinca

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste (melcisori)
  • 1 l lapte (proaspat)
  • ½ baton scortisoara
  • 1 bucata anason stelat (optional)
  • 160 g zahar
  • 3 oua (de tara am folosit eu)
  • un praf de sare
  • Bezea:
  • 2 albusuri medii
  • 100 g zahar tos
  • un praf sare
  • 3 picaturi otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu bezea:

1. Pune laptele la fiert intr-o oala non-aderenta impreuna cu anasonul, scortisoara si 20 g zahar. Cand incepe sa fiarba pune pastele si lasa la foc domol 8 minute. Opreste focul, scoate anasonul si scortisoara din compozitie.

2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

3. Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu 40 g zahar pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.

4. Mixeaza (cu paletele curate si degresate)  albusurile spuma cu un praf de sare, adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana cand se topeste tot, iar spuma formeaza creste tari ca la bezea.

5.  Incorporeaza cu grija cu ajutorul unei spatule in pastele fierte mai intai galbenusurile spuma, apoi albusurile spuma. 6. Repartizeaza compozitia in doua tavi cu diametrul de 17 cm (eu am una detasabila si una conica) sau intr-o singura tava cu diametrul de 24 cm, tapetate cu hartie de copt.

7. Introdu tavile in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 20 minute.

8. Prepara bezeaua mixand albusurile spuma moale cu praful de sare si cu otetul, adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza pana cand se dizolva complet fiecare transa, iar spuma rezultata este lucioasa si formeaza creste tari.

9. Scoate tavile din cuptor, pune bezeaua intr-un pos cu varf simplu si orneaza fiecare budinca.

10. Introdu tavile inapoi in cuptor. Micsoreaza temperatura cuptorului la 110 grade celsius si comuta pe ventilatie pentru inca 5 minute. Opreste temperatura dar lasa ventilatorul pornit si usa cuptorului intredeschisa pentru 15 min.

11. Scoate din cuptor si asteapta sa se raceasca complet... daca ai rabdare. :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste, cu branza dulce si stafide