A fost o incercare cu un rezultat senzational. Un gust minunat, o textura usoara si fina si un aspect deosebit. A fost un desert care a avut succes si merita incercat.
Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte.
Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa parfumeze laptele. avem grija sa nu se afume.
Batem ouale cu zaharul si cand laptele da in clocot, il turnam incet , cu grija peste oua si amestecam incontinuu sa nu se strice ouale. Strecuram cojile de citrice inainte de a turna laptele.
In forma asezam un strat de piscoturi si le insiropam cu o lingura cu suc natural de la portocale. aduagam inca un strat -repetam cu sucul de portocala. avem grija sa nu punem prea mult.
Turnam crema de lapte cu oua si apoi , intr-un vas cu apa punem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade.
lasam sa se coaca budinca, reduzind putin temperatura , pana budinca se solidifica.
Scoatem si lasam sa se raceasca.