Pasca cu branza de vaci si stafide

de Ina in Dulciuri, 29 Apr 2016 | 5922 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa fac reteta CozonaculuiDolofan . 
Nu stiu care a fost cauza ( faina, dimensiunea oualor sau faptul ca framantarea s-a facut la masina de paine ) dar a trebuit sa maresc putin cantitatea de faina din reteta, intrucat aluatul era extrem de "lichid" si imposibil de lucrat cu el :) Zic eu ca am dres situatia cu succes  si au iesit doua pascute minunate :X
Abia astept sa le gust si sper sa revin cu poze in sectiune.  "Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 850 g faina
  • 220 ml lapte de vaca
  • 80 g unt nesarat
  • 280 g zahar
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • un cub drojdie proaspata
  • esenta lamaie

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte

Umplutura:

  • 600 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 4 oua
  • 3 linguri de gris
  • 150 g zahar
  • 80 g stafide
  • bucati de lamaie confiata
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza de vaci si stafide:

Din cantitatile date am facut doua portii de pasca, in tavi cu diametrul de 22 cm, respectiv 24 cm.

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine si am pornit programul de framantare/ dospire. 

In acest timp m-am ocupat de umplutura : Intr-un bol adanc am adaugat toate ingredientele , pe care le-am mixat pentru omogenizare.

Cand aluatul a fost gata, l-am impartit in doua bucati ( una usor mai mare decat cealalta, pe masura tavilor ). 

Fiecare bucata am impartit-o iar in doua, apoi o bucata am intins-o pe fundiul tavii tapetate cu hartie de copt, iar cealalta am impartit-o in alte 3 bucati, pe care le-am rasucit in palme si am format 3 "cordoane" pe care le-am impletit.

Am asezat impletitura de-a lungul peretelui tavii, ca pe o coroniţă, iar in mijloc am turnat crema de branza.

Daca ne ramane putin aluat, putem forma o cruce in mijlocul tavii, pe care le asezam pe stratul de crema. 

Am lasat  tava la loc cald, cca. 30-40 minute, pana ce aluatul si-a dublat volumul.

Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat, pentru a doua pasca. 

Cand aluatul a crescut in tava suficient de mult si vedem basicute in el, batem galbenusurile de ou cu 3 linguri de lapte, apoi ungem pasca si introducem tava in cuptorul incins. Coacem la foc mic, pentru 45 minute.

Cand pasca este rumena, iar aluatul trece testul scobitorii, oprim focul si scoatem pasca tragand de hartia de copt. Lasam pasca sa se raceasca complet, apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat ~reteta 200~