Ieri Cleme m-a provocat cu budinca ei si fiindca mi-a placut tare mult cum arata, azi provocarea s-a transformat in fapte. Asa ca m-am apucat de treaba desi nu ma simt bine deloc, dar daca ma las la pat nu ma mai ridic, asa ca mai bine ma straduiesc sa razbesc intr-un fel placut... adica imi fac curaj singura... Eu fiindca am avut in casa doua pachetele cu smochine m-am gandit sa folosesc un pachetel la prepararea budincii, am indraznit, am zis ca daca nu-mi reuseste oricum va spun si daca este buna si daca nu este buna, dar vreau sa va spun ca surpriza a fost una tare placuta, atat de bun gust au smochinele fierte in lapte de nu va puteti inchipui. Sa vedeti cea iesit. A iesit un picut prea dulce fiindca si smochinele au avut contributia lor. Daca vreti sa o faceti tineti cont de acest aspect
Se spala bine orezul apoi se pune la fiert cu praful de sare si cu apa. Cand apa a scazut se adauga laptele fierbinte si smochinele taiate bucatele mici. Se adauga 2 zahar vaniliat si 200 gr zahar. Cand orezul este bine fiert se da la o parte si se lasa sa se raceasca.
Intre timp separam ouale, albusul de galbenus, apoi frecam bine galbenusurile cu 1 zahar vaniliat si 100 gr zahar si cand devine cremos adaugam peste orez si amestecam bine cu o paleta. Batem bine si albusurile. Cand devin ca o spuma sticloasa adaugam si albusul peste orez si amestecam cu o paleta de jos in sus, usor.
Punem intr-o forma unsa cu unt. Eu am folosit minunata cratita Dry Cooker si doua forme de silicon de briose. Am introdus tavile in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si am lasat pana a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat sa se raceasca, am scos din forme si am ornat cu piersici decojite din compot (facut in casa ).
Bun tare! Pofta sa aveti si de mancat si de preparat. Indrazniti fiindca este super buna
1
Un desert super bun
2
se pot adauga in budinca si visine fara samburi