Ne-a molipsit Cleme pe toate....:)) Baietii mei nu mananca orez cu lapte, dar facut in felul asta au zis ca-i delicios....multumim Cleme pentru reteta!!>:D
Spalam orezul in mai multe ape, il punem la fiert impreuna cu laptele si mirodeniile intr-o craticioara cu fundul dublu. Lasam sa fiarba orezul 15 minute, scoatem mirodeniile, amestecam orezul si-l lasam sa se raceasca, dar nu de tot. Ouale le batem cu un praf de sare si indulcitorul. Dupa ce si-au marit volumul si sau deschis la culoare, adaugam vanilia si uleiul. Incorporam spuma de oua cu orezul fiert, amestecam cu grija si punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei cu pereti detasabili. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se raceasca in cuptor cu usa cuptorului deschisa. Batem frisca cu indulcitorul si adaugam branza. Cand s-a racit budinca ornam cu frisca, portionam si servim. Pofta buna!!!
1
aveti grija sa nu se raceasca de tot orezul si sa devina tare, dupa fierbere mai amestecati de 2-3 ori prin el, cu grija sa nu-l zdrobiti