Budinca de paste cu branza si prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 14 Sep 2013 | 10967 vizualizari

 

Am preluat de la Mirela, am modificat putin si a iesit ceva foarte bun. Mie mi-a iesit dublu respectand reteta ei!

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste (Eu am avut penne)
  • 400 g branza de vaci de la Lidl
  • 2 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g prune
  • putin unt pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si prune:

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici.

Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste.

Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine.

Pastele fierte se trec pe sub jet de apa rece, se scurg si se pun intr-un castron.

Se pune si branza cu prune si se amesteca bine.

Se ung cu unt doua vase termorezistente (mie doua mi-a trebuit).

Se toarna amestecul in vase si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar ca pentru bezea,

Se scoate budinca rumenita din cuptor si se pune deasupra bezeaua cu lingura sau posul.

Eu am pus bezea numai pe una ca nu ajungea pentru amandoua.

Se introduce din nou in cuptorul dat la minim pana se face bezeaua si capata culoare.

Se serveste calduta, dar si rece este buna.

Eu am pus pe cea fara bezea gem de prune si a mers de minune.

Am pus gen de prune si alaturi de cea cu bezea si a fost tare buna.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Spuma de bezea trebuie sa fie batuta bine ca altfel se lasa.

2

Pastele se fierb cat scrie pe ambajaj nu mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de branza cu vanilie si portocala