Asa dragi imi sunt cosuletele achizitionate din camara, incat incerc sa le folosesc si la aperitive si la dulciuri si la orice :)
Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa.
Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu mestecam prea mult pentru a nu sfarama bobul.
Intr-un alt vas punem la inabusit legumele curatate, spalate si trecute prin robot cu putina apa si putin ulei.
Adaugam sare si condimentele, iar cand sunt legumele aproape patrunse adaugam carnea tocata. Acoperim si lasam la foc incet pana este si carnea patrunsa, apoi rasturnam intr-o sita pentru a se scurge lichidul rezultat.
Ungem cosuletele cu putin ulei de masline, asezam orezul pe margini, iar la mijloc punem carnea tocata scursa.
Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pentru a se imbina orezul cu amestecul respectiv dupa care scoatem si rasturnam pe platou.
Servim cu ketchup si muraturi.