Cozonac impletit cu rahat

de T I M E A in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 6548 vizualizari

 

Se apropie Craciunul cu pasi repezi si cozonacul nu poate lipsi de pe masa. Azi am facut o proba de cozonac cu rahat. L-am impletit frumos, ca tot imi place mie sa ma joc cu aluatul :)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • 220 -240 ml lapte cald
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 6 linguri ulei

Umplutura:

  • 350 gr rahat

Pentru uns:

  • un galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit cu rahat:

Este  important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea si cojile de citrice. Drojdia dospita o turnam peste faina si amestecam cu mana. Adaugam apoi ouale batute si treptat restul de lapte cald in care am topit zaharul, iar spre final uleiul. Framantam cu mana pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim cu un prosop si eventual o patura si lasam la dospit la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox. o ora.

In acest timp pregatim umplutura. Rahatul in culori diverse il taiem bucatele pe un carpator presarat cu zahar pudra. Dam si rahatul si cutitul prin zahar pudra pentru a putea taia mai usor.

Impartim aluatul in trei parti egale.  Ungem masa de lucru cu putin ulei si cu mainile unse la fel cu ulei, intindem pe rand trei foi pe care presaram bucatile de rahat si apoi le rulam.

Impletim cele trei rulouri si punem cozonacul impletit intr-o tava de cozonac unsa cu ulei. Lasam din nou la dospit aprox. 20-30 de minute. Ungem  cozonacul cu galbenusul de ou amestecat cu o lingurita de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aprox 35-40 minute.

Dupa ce il scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

T I M E A 1

17.12.2012, 15:17

Dana, Crina, Mihaela, Diana, Zaira, Simo, Mamaieelena va multumesc mult!!!! Ma bucur ca va place cozonacul meu

Ina 1

17.12.2012, 21:22

suuuuper!

T I M E A 1

17.12.2012, 21:52

Ina e asa de buuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare