Budinca de gris in caramel

de mikidaniro in Dulciuri, 20 Mar 2012 | 6005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800ml lapte
  • 7 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri dulceata(eu am pus de caise)
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris in caramel:

Intr-un vas punem laptele pe foc si lasam pana incepe sa fiarba, apoi turnam grisul in ''ploaie'', amestecand continuu. Dupa ce am adaugat tot grisul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa fiarba cca 10 min, amestecand frecvent. Cand este gata oprim focul, adaugam gemul si omogenizam bine. Zaharul il punem pe foc intr-un vas (pe care ulterior il putem pune in cuptor) si  lasam pana prinde culoare maronie, amestecand frecvent pentru a se topi cristalele de zahar. Dupa ce s-a caramelizat zaharul, il intindem cu grija pe peretii vasului, apoi lasam 1 min. sa se raceasca (pana se intareste), turnam grisul peste zahar si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de min. Se lasa sa se raceasca,apoi il putem taia.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de gem sau dulceata

2

Puteti inlocui gemul cu 3-4 linguri de zahar

3

Pentru un gust mai aromat,folositi baton de scortisoara.Il puneti la fiert odata cu laptele,apoi il scoateti cand puneti grisul.

4

Daca doriti mai mult caramel,caramelizati mai mult zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mikidaniro 1

21.03.2012, 11:16

Nu mai am ,sa ma apuc sa fac alta?

MIUTA 1

21.03.2012, 13:08

Foarte buna

cocolina 1

21.04.2012, 21:38

Foarte delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budincă de griș