Oua cu maioneza

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2016 | 2655 vizualizari

 

Aperitivul meu preferat pentru onomastici sau Sarbatori :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari fierte + 1 ou crud;
  • 2 lingurite de mustar;
  • maioneza;
  • sare, piper;
  • putin ulei;
  • zeama de lamaie;
  • cateva fire de patrunjel si marar;
  • masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu maioneza:

Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.

 Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare, zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi alaturi de celelalte pentru umplut.

 

Ouale fierte se taie in jumatati si se scobesc de galbenus intr-un castronel.

Galbenusurile se freaca cu sare, piper, 2 lingurite pline cu mustar si 2 lingurite de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem albusurile si le asezam frumos pe un platou.

 

Sosul il facem din: 2 lingurite de maioneza, zeama de lamaie si il subtiem cu putin apa. Turnam sosul peste oua si se decoreaza cu marar si patrunjel si masline.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/oua-cu-maioneza.html

 

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust desavarsit, optati pentru cateva fire de marar si patrunjel, sunt si decorative, dar si gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

11.07.2016, 19:33

Sunt tare bune!

Bya Ralu 1

11.07.2016, 20:44

bune

miki_a 1

12.07.2016, 08:11

Aperitivul nostru preferat (mai ales iarna)! Acum mergem pe umpluturi mai usoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite!