Budinca cu paine si ciuperci

de sunrisseee in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2013 | 5305 vizualizari

 

Prima data cand am facut aceasta reteta,dar vreau sa spun ca in jumatate de ora nu a mai ramas nimic.Asa ca...Pofta Buna!

 

INGREDIENTE

  • 10ciuperci
  • 4 catei usturoi
  • 5 oua
  • 300 ml lapte
  • o paine veche de o zi
  • un ardei gras
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu paine si ciuperci:

Ciupercile taiate se calesc in usturoiul tocat marunt pana scade toata apa.Se adauga apoi ardeiul gras taiat cubulete si se mai lasa pe foc cam 10 min.Intre timp ouale se bat cu laptele,se adauga cascavalul ras,sarea si piperul.In aceasta compozitie se pune painea taiata in bucati mari si ciupercile calite.

Se lasa cam 5 minute ca sa absoarba bine lichidul.

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt si se coace la foc moderat pentru circa 20-25 minute.Cand se rumeneste deasupra este gata.

TIPS-URI

1

se pot adauga si alte ingrediente:mezeluri,bucatele de carne sau chiar mai multe legume daca preferati fara carne.Pentru ca aveam cam putine ciuperci si cum cu o zi inainte cumparasem un pui la rotisor,mai aveam cateva resturi prin frigider asa ca le-am folosit la aceasta budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paine si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

30.05.2013, 08:56

Bunica 1

10.10.2013, 13:07

La multi ani!

Panacris 1

10.10.2013, 19:41

Ce fain! De probat! La mulți ani și multă sănătate!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Soricei deliciosi