Ceva simplu,dar gustos.
Pentru ca nu am avut ingrediente de panna cotta si era tarziu,am facut un desert simplu, simplu, ajutata de dr Oetker.
Se prepara budinca dupa reteta ei, ca sa fie mai pufoasa bateti un galbenus de ou in amestecul de zahar, budinca si 6 linguri de lapte. Laptele rarmas se pune la fiert,cand fierbe se ia de pe foc,se adauga amestecul dupa care se pune inca un minut la foc mestecand intr-una.
Se ia dupa foc si se separa pe jumatate,unul ramanand cu vanilie iar in celalalt se adauga cacao(puteti folosi si 2 plicuri diferite de budinca)
Se pune primul strat de budinca cu cacao,apoi al doilea dupa care ne ocupam de caramel.
Prepararea caramelului:
Se adauga intr-o craticioara zaharul apoi laptele si se amesteca pana prinde culoarea caramelului (nu o lasati sa se faca maro,zaharul va avea gust amarui) dupa care se adauga cu grija frisca si se amesteca pana incepe sa se ingroase.
Se ia dupa foc si se lasa umpic sa se raceasca dupa care se aseaza in pahare
La final se bate frisca.
Pofta buna!