Ceva de dulce rapid, usor si fara creme, care aduce putin cu saseasca, dar care este cu fructe. Eu am folosit afine de la congelator. Pe cat de repede a fost facuta pe atat de repede a disparut din farfurie...
Ouale intregi se bat cu un praf de sare, atat cat sa se dezlege bine ouale. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin o spuma care se tine bine de tel. Se adauga vanilia si untul topit si racit, dar amestecam usor cu un tel de data aceasta.
Separat, se dizolva in laptele rece praful de budinca de vanilie si faina, amestecand bine cu un tel sa nu ramana cocoloase. Se amesteca in alt castron, branza si smanatana, care se vor amesteca cu laptele, budinca si vanilia. In spuma de oua adaugam amestecul de branza, amestecam cu telul usor de sus in jos, punem compozitia intr-o tava(de iena am folosit eu), unsa cu unt. Presaram pe deasupra jumatate din cantitatea de afine si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute. Dupa cele 10 minute scurse din timpul de coacere, scoatem tava din nou, presaram si restul de afine si mai dam tava la cuptor pt 30 minute, pana cand este rumena pe deasupra, iar cand miscam de tava compozitia nu mai tremura.
Lasati sa se raceasca, portionati, presarati zahar pudra vanilat si serviti. Pofta buna!!
1
puteti sa folositi tot plicul de praf de budinca, dar atunci mariti cantitatea de lapte si zahar daca doriti mai dulce....ea oricum nu este foarte dulce, asa ca puteti sa mai adaugati 100 gr zahar pt un gust mai dulce