Prajiturele cu zmeura

de Miha in Prajituri, 25 Iun 2009 | 5392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu zmeura:

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic.

Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :)

Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.

Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare.

In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.

Se coace in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca. Lasam la racit si cand se ingroasa putin o punem peste blatul copt si racit.

Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,pe care le ornam cu frisca si zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bulinuta