...sau buturuga de Craciun...e o prajitura minunata pe care o prepar in fiecare an de sfanta sarbatoare!
Blat rulada:
Umplutura:
Crema:
Blatul:
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu sarea si se mixeaza ca pentru bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca pentru maioneza, apoi cu zaharul, laptele, cacaoa, faina, praful de copt si la final se adauga albusurile mixate.
Se toarna aluatul pe foaia de copt in tava decuptor si se coace pana trece testul scobitorii(nu dureaza mult).
Scoatem blatul si-l asezam cu tot cu foaia de copt pe un prosop ud si stors si il rulam (cu tot cu foaia de copt). Il vom lasa putin la racit si dupa il vom desface usor fara sa fortam.
Umplutura de biscuiti
Intre timp am zdrobit biscuitii si i-am amestecat cu laptele si untul, cacaoa si zaharul plus vanilia si romul. Umplutura am pus-o in mijlocul foii coapte si am rulat rulada, apoi am dat-o la rece.
Cand rulada s-a racit am preparat glazura.
Am incazit usor frisca lichida si in ea am topit ciocolata, am adaugat si zaharul si am racit-o brusc.
Am mixat apoi glazura pana a devenit crema (dureaza putin mai mult, depinde de tipul de frisca).
Am pus pe platou un strat de crema, apoi am asezat prajitura si am decorat-o cu crengute de brad, ciupercute decor si conuri de brad.(dupa inspiratie)