Foarte simpla, dar de-a dreptul ... delicioasa ! Multumesc, Medi' :-*
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile , pesmetul si grisul, apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala. Omogenizam totul si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt.
Coacem la foc mic, circa 40 de minute, pana ce budinca se desprinde usor de marginile tavii.
Cu siropul, ca si Diana, am cam dat gres, in sensul ca mi s-a branzit :">. Dar nu e bai, pentru ca budinca va fi extrem de gustoasa si asa.
"Amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste" - zice Medi. Parerea mea este ca n-ar trebui sa clocotim deloc, ci doar sa incalzim, pentru a evita branzirea laptelui. Sau sa adaugam zeama de lamaie dupa ce fierbem laptele.
Siropul il vom turna peste budinca coapta, putin cate putin, pana va fi incorporat tot. Lasam tava la rece cateva ore ( cine poate, pentru ca miroase asa de bine, ca n-o sa rezistati sa nu mancati o bucata si calda ... :)) )
Eu am decorat cu nuca de cocos si am servit cu topping de caramel.
Pofta buna!