Budinca de gris, by Medi'

de Ina in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 8158 vizualizari

 

Foarte simpla, dar de-a dreptul ... delicioasa ! Multumesc, Medi' :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca
  • 6 oua
  • 6 linguri cu  zahar
  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu coaja rasa de  lamaie, portocala
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris, by Medi':

   Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile , pesmetul si grisul, apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala. Omogenizam totul si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt. 

   Coacem la foc mic, circa 40 de minute, pana ce budinca se desprinde usor de marginile tavii.

   Cu siropul, ca si Diana, am cam dat gres, in sensul ca mi s-a branzit :">. Dar nu e bai, pentru ca budinca va fi extrem de gustoasa si asa. 

   "Amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste" - zice Medi.  Parerea mea este ca n-ar trebui sa clocotim deloc, ci doar sa incalzim, pentru a evita branzirea laptelui. Sau sa adaugam zeama de lamaie dupa ce fierbem laptele. 

   Siropul il vom turna peste budinca coapta, putin cate putin, pana va fi incorporat tot.  Lasam tava la rece cateva ore ( cine poate, pentru ca miroase asa de bine, ca n-o sa rezistati sa nu mancati o bucata si calda ...  :))  )

Eu am decorat cu nuca de cocos si am servit cu topping de caramel.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris, by Medi'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:14

Wauuuuu,cred ca a fost delicioasa
Si arata tare bine

RuxyRux 1

11.02.2012, 18:09

Vai cat de bine arata!!! Si eu fac din cand in cand budinca de gris si-mi place mult!

Sandie 1

20.03.2012, 03:57

Ina, atunci cind o reteta cere lapte batut si nu ai in casa, atunci pui zeama de lamiie in lapte dulce si obtii lapte batut, asa ca nu ai gresit cu nimic ci asta este reactia normala dintre lapte si zeama de lamiie. Nu stiu daca intii il fierbi si apoi adaugi zeama de lamiie daca se mai "brinzeste". Am sa incerc asa cind o sa fac aceasta budinca care cred ca este f. buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu cacao