Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!

de Bucataras in Prajituri, 29 Apr 2009 | 10795 vizualizari

 

Le plac copiilor cerealele? Daca da cu atat mai bine, daca nu asta sigur o sa le placa :D.. nici eu nu ma omor dupa ele, dar asa le mananc cu placere.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • 250 g unt arahide
  • 500 g cereale
  • 25 g alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!:

Este foarte simplu.. intr-o cratita se pun cam 250 g zahar si tot atata miere de albine.. se pun pe foc mediu pana dau un clocot.. Se ia de pe foc si se adauga tot cam 250 g unt de arahide (peanut butter) si se amesteca.. apoi se adauga 400-500g cereale (in functie de tipul de cereale si cum arata compozitia se mai adauga sau nu) si eventual niste alune sarate (eu am avut peanut nutter crunchy, deci nu am mai pus si alune).

Totul se pune intr-un vas (ori uns cu unt/ulei, ori pusa o hartie cerata) si se lasa la racit.. dupa ce s-a racit se taie bastonase si gata!

Se poate varia cu cerealele de tot felul: musli, grau, cheerios si orez (cum am avut si eu), cu fulgi de ciocolata, chiar si fructe confiate etc..


Miha

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Batoane " mic dejun"