Desert tarta cu prune și branza

de oanapl in Prajituri, 17 Noi 2017 | 2502 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Vă invit să încercați o rețetă delicioasă de tartă pe care eu am pregătit-o cu ceva timp în urmă.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 100 gr zahar
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 700 g prune
  • 6 linguri pesmet
  • 5 oua
  • 600 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune și branza:

Framanti un aluat din faina, unt, zahar, praf de copt, smantana si oua si il lasi la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie de plastic.

Pentru crema, mixezi branza si o amesteci cu ouale, faina, zaharul si esenta de vanilie. Speli prunele, scoti samburii si le tai cubulete.

 Intinzi o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracand si peretii tavii. Intepi aluatul cu furculita in mai multe locuri, dupa care presari pesmet si asezi prunele taiate cubulete. Deasupra pui crema de branza si introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute, la 180 de grade C. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune și branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat cu mascarpone