Costițele de porc prăjite sunt una dintre cele mai simple și rapide rețete, iar Chef Roberto ne arată cum le putem transforma în ceva spectaculos, în câțiva pași simpli.
Costița de porc se taie mai întâi pe lungime și apoi pe diagonală. Se pregatește oțetul în care se topește o lingură de miere. Se amestecă bine. Se adaugă puțin cimbru, sare și puțin piper măcinat. Se amestecă din nou. Se pun bucățile de carne la marinat. Se curăță cartofii și li se dă o formă rotunjită. Apoi se taie cartofii în felii subțiri. Se adaugă ulei într-o tigaie, se pun câteva crenguțe de cimbru și deasupra se pune un strat de cartofi.
Se prăjesc la foc mediu. Între timp se pregătește ceapa și ardeiul gras. Ceapa se taie fideluțe. Ardeii se taie fâșii. Întro tigaie adâncă se pune ulei, usturoiul cu tot cu coajă, presat cu palma. Când se rumenesc un pic se adaugă și ceapa. Se amestecă usor, apoi se pun și ardeii în tigaie. Se adaugă sare, puțin oțet și se amestecă. Se verifică feliile de cartofi si se întorc pe partea cealaltă.
Între timp se prăjesc fulgii de migdale într-o tigaie, făra a folosi ulei. Se amestecă mereu pentru a avea o culoare frumoasă, aurie. Se scot apoi pe o farfurie. Se scoate ustoroiul și coaja sa, dar și ierburile aromate din tigaia cu ardei. Se pune o tigaie întinsă pe foc și când se încinge se pun bucățile de costiță la prăjit.Se prăgatește farfuria pentru servit. Se toacă menta proaspătă. Costițele se întorc pe partea cealaltă având grijă să se rumenească uniform. Apoi se stropește cu puțin vin alb și se lasă să fiarbă la foc mic. Se adaugă sare dacă este nevoie. Când vinul se avaporă, costițele vor fi gata. Se mai adaugă puțin oțet la final.
Când ardeii sunt aproape gata, se pune mentă tocată peste ei. Pe o farfurie se așază feliile de cartofi. Peste ele se pune amestecul de ardei, iar apoi costițele. Se decorează cu migdale, sos cu oțet și frunzulițe de mentă. Poftă bună!