Friptura combinata

de MotanLaOale in Porc, 2 Feb 2012 | 6331 vizualizari

 

Denumirea am imprumutat-o de la Medy iar friptura din zona Bistrita. O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 felie jambon porc cu sorici (1,5 kg)
  • 250g costita afumata
  • 250g carne de pe un ciolan afumat
  • 400g carnati afumati
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • vegeta
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura combinata:

Jambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru.

Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite.

Costita se taie felii mai groase.

Carnatii afumati, de casa in reteta originara, se taie bucati.

In reteta originara se punea si carne de manzat, dar eu nu am avut.

Se pune uleiul intr-o tava inalta se aseaza carnea si carnatii si se presara vegeta, piper si cimbru.

Se pune apa si se introduce in cuptor pentru cel putin 1 ora.

Din cand in cand se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta.

Cand s-a evaporat apa se toarna vinul si se mai introduce la cuptor inca 20-30 minute intorcand bucatile de carne si ungand cu sos.

Cand se evapora vinul si este rumenita frumos este gata.

Se serveste cu orice garnitura si cu muraturi asortate.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura combinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de smantana cu capere