Acelasi bun prieten al meu, aduce intr-o zi vorba iar de mancare. Eu, fiind la munca, ii povestesc ca mi-e pofta de bruschete, iar el se duce in piata, cumpara ce-i trebuie, le prepara si imi trimte pozele pe mail. Dupa ce ca imi era pofta, imi era si foame, iar el mi le arata, sa mor nu alta. Prin urmare, am pus mana pe telefon si l-am rugat pe sotul meu sa-mi cumpere cele necesare pentru bruschete. Desi pentru mine ar fi fost sufiecient atat pentru cina, sotului meu trebuia sa-i mai ofer si ceva proteine. Asa ca l-am rugat sa cumpere si niste piept de pui, in ideea de a-l prepara la gratar.
Am pregatit un amestec pentru bruschete punand : usturoi granulat, ienibahar, piper alb, boia dulce, 2 linguri de ulei, 2 linguri sos de soia si putina sare, si l-am pus intr-o punga. Am curatat pieptul de pui si l-am taiat fileuri, apoi am pus bucatile in punga peste condimente, am inchis bine punga, am agitat-o sa ajunga din acel sos pe fiecare bucata de carne, apoi am pus-o in frigider. Intre timp, am pregatit ingredientele pentru bruschete. Am taiat marunt rosiile si busuiocul si le-am amestecat usor. Am pus rosiile la scurs intr-o strecuratoare. Separat, am curatat si pisat niste usturoi, pe care l-am frecat bine cu putin ulei de masline si putin busuioc tocat fin. Am pus apoi fileurile de pui la fript intr-o tigaie de teflon, iar in alta tigaie am pus feliile de paine la prajit. Dupa ce am intors feliile de paine, am uns fiecare felie cu sos de usturoi si busuioc si am asteptat sa se prajeasca si pe cealalta parte. Cand a fost gata fiecare felie de paine, le-am asezat pe farfurie si am pus deasupra rosii cu busuioc. Am ras deasupra putina telemea tare, am adaugat in farfurie si un file de pui prajit si gata cina.
O reteta simpla si delicioasa de bruschete.,
1
bruschetele originale se freaca cu un catel de usturoi apoi se adauga rosiile, dar prin metoda adoptata de mine, sosul de usturoi cu busuioc si ulei patrunde in miezul feliei de paine si aceasta devine mai moale