Am o maaaare colecţie de reviste şi cărţi cu reţete. Îmi place mereu să mă uit pe numerele mai vechi şi să redescopăr minunăţii care îmi încântă ochii şi sufletul.Răsfoind numărul 11 al revistei ,,Secretele bucătăriei,, din 2010 am dat peste o reţetă de brownies cu nuci. Eu având migdale ….le-am înlocuit. S-a făcut şi repede şi a rezultat un desert cu o aromă intensă de ciocolată amăruie şi migdale prăjite. Delicios…
Ingrediente
Ciocolata împreună cu frişca şi untul sau margarina se pun la topit la foc mic. Se va amesteca continuu până se obţine o cremă….adică preţ de câteva minuţele. Se dă deoparte.
Ouăle se mixează întregi cu zhărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul. Se adaugă ciocolata topită, migdalele zdrobite şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine totul . Compoziţia se toarnă în tava 15/27 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc micuţ cam 30-35 minute. Prăjitura trebuie să fie un pic umedă în interior când facem testul scobitorii. Se dă la răcit apoi se poate porţiona.
Merg perfect cu o cană de lapte cald, ciocolată caldă sau cun moţ de frişcă sau chiar îngheţată.
Poftă bună!