O prajitura buna,racoroasa si care se face destul de repede.
Blat:
Crema de branza:
Jeleu:
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, peste care se adauga treptat uleiul, apoi se incorporeaza cu albusurile. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie amestecand incet cu o lingura de jos in sus.Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 25 min(recomand testul cu scobitoarea).Se lasa blatul sa se raceasca.
Crema: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga branza( eu am folosit branza cremoasa la galetusa de la LIDL, dar nu e obligatoriu), esenta de vanilie si mixam pana cand crema devine omogena.Intindem crema astfel obtinuta peste blatul racit.
Jeleu: Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,doar ca in loc de lapte punem suc. Lasam budinca sa se racoreasca putin,dupa care o intindem peste crema de branza.
Prajitura se va tine la frigider si se va taia dupa 3-4 ore,atunci cand jeleul este bine inchegat.