Brownies cu menta

de Poliana in Prajituri, 27 Ian 2013 | 10286 vizualizari

 

Dragii mei va aduc un brownie cu crema de menta...dement nu alta ;)

 

INGREDIENTE

  • Brownies
  • 130 gr unt
  • 130 gr ciocolata neagra (70%)
  • 150 gr zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua mari
  • 1 praf sare
  • 80 gr faina
  • Crema
  • 200 gr crema de branza
  • 50 gr unt
  • 80 gr zahar brun
  • 1 lingurita esenta/sirop.lichior de menta
  • 1 strop colorant alimentar verde (optional)
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • 50 ml smantana grasa
  • 8 bucati de ciocolata 'After Eight'
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu menta:

Ingredientele pentru brownies sa fie la temperatura camerei. Ciocolata si untul le topim la foc mic (sau bain marie). Cand sunt topite complet adaugam zaharul, omogenizam si lasam deoparte compozitia.

Ouale le batem usor cu furculita si adaugam extractul de vanilie. Intr-un bol separat cernem faina cu sarea. 

Peste crema de ciocolata adaugam ouale si amestecam bine (putem folosi telul sau lingura de lemn) apoi adaugam si faina. Amestecam din nou, usor, pana la omogenizare.

Tapetam o tava (24/24cm) cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 25-27 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca. Lasam prajitura in tava la racit pentru cateva ore.

Pregatim crema - pentru ca nu sunt un mare fan al cremelor de unt incerc pe cat posibil sa-l inlocuiesc, asa ca am ales o crema cu mai multa branza decat unt :)  Branza si untul la temperatura camerei se mixeaza pana la omogenizare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa. La final punem si esenta de menta si un strop de colorant (optional) pentru o mica pata de culoare.

Cand prajitura e rece complet o acoperim cu crema si dam la rece pentru 2-3 ore. 

Pentru glazura punem smantana si ciocolata la topit pe bain-marie si amestecam usor. Cu aceasta glazura acoperim uniform prajitura. Cele 8 bucati de ciocolata 'After Eight' le rupem in doua pe la jumatate si le punem peste glazura cu coltul in sus, astfel incat sa iasa 16 portii de prajitura. Dam la rece preferabil peste noapte.

A doua zi o putem servi cu mare pofta pentru ca e o combinatie dementa!!

Enjoy! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Poliana 1

01.02.2013, 07:52

ma bucur ca va place! v-as servi cu o portie...dar nu mai este. Asa ca ramanem la pupici si imbratisari

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 18:14

delicioasa

Florentina_Cristina 1

06.02.2014, 10:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight