Ca sa sarbatoresc cea de-a 100 reteta de pe Bucataras ( care mi-e simpatic foc) m-am gandit sa fac special o prajitura!!!
1. Se lasa untul la temperatura camerei pana ce se inmoaie, apoi se pune intr-un bol incapator si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, obtinand o crema fina si spumoasa de unt; incorporam si ouale- unul cate unul, iar la sfarsit faian cernuta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si migdalele macinate.
2. Tot mixul acesta se incorporeaza usor- ca nu cumva sa se lase si se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt! Se intinde compozitia uniforma, iar peste adaugam fructele spalatae si- eventual taiate.
3. Se baga tava in cuptorul incins , iar in acest timp batem albusurile spuma, adaugam zaharul in ploie si continuam mixarea pana la obtinerea unei bezele consistente!
4.Cam cu 15-20 min inainte ca prajitura sa fie gata o scoatem din cuptor, turnam bezeaua peste si o dam iar la cuptor- la foc mic, pana bezeaua se caramelizeaza!
5. Dupa ce prajitura s-a facut- bezeaua s-a intarit- o scoatem de la cuptor si o lasam la racit; o taiem rece in cubulete si daca dorim o mai machiem cu ceva zahar pudra! Enjoy!