Reteta am gasit-o la Miha( care o are de la Natalia cum am inteles)...multumesc Miha draga mea...toata lumea dupa ce a mancat-o a cerut-o si a doua oara...e pe lista...eu i-am pus nuca caramelizata...e o nebunie aceasta prajitura.....
Blatul :
Am topit la foc mic intr-un ibric, untul si in el ciocolata apoi nessul pe care l-am dizolvat inainte. Am adaugat apoi zaharul si vanilia.
Am adaugat ouale pe rand si am mixat foarte bine. Punem faina si apoi sarea amestecand foarte usor.
Am pus intr-o forma de Jena( 20/30) si am copt pana s-a rumenit( in jur de 25 de min la 180 grade).
Nucile le-am pus la cuptor pentru 10 minute apoi le-am caramelizat. Le-am lasat la racit.
Am preparat crema:
Am amestecat la mixer untul si crema de branza, apoi zaharul pudra si vanilia.( eu am scos scortisoara din reteta, caci nu-mi place decat in placinta cu mere).
Pe blatul copt si racit am intins nuca caramelizata.
Deasupra am pus crema de branza.
Am dat la rece fix o ora si intre timp am pregatit glazura.
Glazura se prepara in felul urmator:
Topim intr-un vas, ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat amestecand continuu pana la omogenizare. Lasam sa se raceasca si apoi o intindem peste crema: Eu am lasat-o peste noapte la rece. A doua zi a fost mai mult decat perfecta.
Preparati aceasta prajitura delicioasa, merita din plin.