Brownie cu nuci

de artyandra in Prajituri, 13 Sep 2014 | 3701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata neagra pentru prajituri
  • 200 gr unt
  • 80 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 7 gr praf de copt
  • 4 oua
  • o mana de nuci curatate
  • 3 patratele de ciocolata de la frigider
  • esenta de vanilie sau de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu nuci:

Se bat ouale cu zaharul pana devine o crema.

Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic.

Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca binepana se topeste in totalitate.

Toata aceasta operatiune se poate face la baine-marie.

Se opreste focul si se adauga ouale putin cate putin, amestecand incontinuu.

Se adauga esenta de vanilie sau migdale (dupa preferinta).

Nucile rupte in bucatele mai mici si se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza treptat la crema de ciocolata.

Se amesteca usor cu telul (ca sa nu se formeze cocoloase) pana devine o crema omogena si uniforma.

Se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 180 grade Celsius timp de 20 minute.

Inainte de a o da la cuotor, patratelele de ciocolata din frigider se maruntesc cu un cutit si se adauga peste compozitie.

Se lasa sa se raceasca si se serveste cu inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta