Se bat ouale cu zaharul pana devine o crema.
Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic.
Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca binepana se topeste in totalitate.
Toata aceasta operatiune se poate face la baine-marie.
Se opreste focul si se adauga ouale putin cate putin, amestecand incontinuu.
Se adauga esenta de vanilie sau migdale (dupa preferinta).
Nucile rupte in bucatele mai mici si se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza treptat la crema de ciocolata.
Se amesteca usor cu telul (ca sa nu se formeze cocoloase) pana devine o crema omogena si uniforma.
Se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 180 grade Celsius timp de 20 minute.
Inainte de a o da la cuotor, patratelele de ciocolata din frigider se maruntesc cu un cutit si se adauga peste compozitie.
Se lasa sa se raceasca si se serveste cu inghetata de vanilie.