Brownie cu ciocolata

de Giana in Prajituri, 8 Oct 2013 | 6088 vizualizari

 

Un brownie fin, pufos si pofticios.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 80 g zahar (cantitatea poate varia in functie de cat de dulce vreti sa fie)
  • 100 g ciocolata
  • 100 g margarina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4 pahar cu faina (am masurat cu un pahar de 200 ml)
  • sos de ciocolata pentru decor (eu am folosit un plic de ciocolata de la Dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu ciocolata:

Mixati ouale cu zaharul pana se obtineti o compozitie spumoasa. Intre timp topiti ciocolata si margarina pe baie de aburi. Dupa ce ciocolata si margarina s-au topit se amesteca cu ouale si zaharul. Omogenizam si adaugam ingredientele uscate: cacao, praful de copt si faina.

Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Eu am ales forma de chec rotunda. Se introduce checul in cuptorul incins la 170 grade C si se coace timp de 25 minute. Se face testul cu scobitoarea, dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce scoateti checul din cuptor, veti observa ca in timp ce se raceste se mai lasa putin, daca este bine copt nu se va lasa mult; va ramane moale si pufos.

Pregatiti sosul de ciocolata conform instructiunilor de pe ambalaj. Asezati checul pe un platou si ornati-l cu sosul de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]