Brocolli cu sos bechamel de post

de mihaelaradu in Mancaruri de post, 12 Mar 2011 | 14654 vizualizari

 

Se poate servi ca si fel principal sau salata calda langa fripturi.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana brocolli
Pentru bechamel:
  • 2 linguri margarina
  • 4 linguri faina
  • 2 cani lapte soia
  • sare piper
  • nucsoara/ scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brocolli cu sos bechamel de post:

Broccoli se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator.

Intre timp, pregatim sosul bechamel la foc MIC. Intr-o cratita se topeste untul. Adaugam faina si amestecam pana se formeaza o pasta. Acum incepem sa incorporam laptele putin cate putin, amestecand continuu (eu folosesc un tel tip para, pentru a evita formarea cocoloaselor) pana se formeaza un sos nu foarte gros. Daca sosul s-a ingrosat prea tare, mai adaugati putin lapte. Condimentam cu un varf de sare si putin piper si neaparat, un praf de scortisoara sau nucsoara!

Broccoli, scurs de apa, se aseaza intr-un vas de yena uns cu margarina. Peste broccoli preseram cascavalul ras (adaugati dupa preferinta;mai putin, mai mult) si turnam sosul bechamel.

Introducem vasul la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute, pana sosul formeaza o crusta la suprafata!

Se serveste cu placere! Noi il pregatim ca masa principala de pranz, insa ce e drept, dupa 2 ore iti simti stomacul gol, din nou :)

 

TIPS-URI

1

La sosul bechamel, de obicei se adauga atatea pahare de lapte, cate linguri de faina, insa, in cazul nostru, brocolli nu are consistenta pastelor ca sa absoarba un sos bechamel lichid. De aceea, punem mai putin lapte, ca sosul sa se aseze frumos deasupra legumelor.

2

Daca doriti, alaturi de brocolli puteti fierbe si 2-3 morcovi si cateva capatani mici de varza de Bruxelles, pentru un plus de culoare si savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brocolli cu sos bechamel de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]