Briose Elvetiene

de Panacris in Prajituri, 28 Ian 2012 | 4985 vizualizari

 

Ca deobicei dulcele pentru baietii mei, trebuie sa contina muuuuulta ciocolata si cacaooo!!!
Reteta am cules/o din revista Ioana, nr. 11/2003, bineinteles cu mici ajustari :D

 

INGREDIENTE

  • faina 560 g.
  • ciocolata fina cu lapte 200 g.
  • cacao neagra 4 linguri
  • praf de copt 2 plicuri
  • zahar tos 200 g.
  • oua 2 bucati
  • iaurt 500 ml.
  • unt 250 g.
  • glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Elvetiene:

Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se bine pana se obtine un aluat omogen. Se aseaza cate un bulgar din aluat in forma de briose, punandu-se apoi la cuptor 20 de minute la foc potrivit. Se scoate tava  si se mai lasa briosele in tava cca. 5 minute, apoi se scot pe un gratar pentru a se raci. Se orneaza cu glazura de ciocolata dupa gustul fiecaruia. 

TIPS-URI

1

ingredientele prezentate sunt pentru o portie dubla!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Elvetiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

29.01.2012, 11:23

Cate ai mai gatit..bravo!!

iry-gabriela 1

29.01.2012, 11:39

dupa acele floricele merge si un pic de dulce cu ciocolata

ionela2682 1

30.01.2012, 10:16

Ce bunatati!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare cu nuca de cocos si visine