A venit iarna si mi s-a facut dor de parfumul si aroma portocalelor...asa ca am facut aceste briose pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata...
Mixam untul cu praful de sare si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare ou pana se incorporeaza bine cu untul. La ultimul ou se adauga si coaja rasa de portocala. Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca laptele batut cu iaurtul grecesc. Astfel ingredientele pregatite, se adauga treptat la mixtura de unt si oua cate 2 linguri de faina, 2 linguri iaurt si 2 linguri de suc de portocale. Se mixeaza la viteza mica la inceput apoi la viteza mai mare pana la incorporarea completa a ingredientelor. Procedam la fel pana terminam de incorporat toate ingredientele. Ne rezulta un aluat cremos care are consistenta de budinca. Se pune hartie de briose in gaurile tavii de briose si se umple pe treisfert cu aluat. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute si se face testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca sunt coapte briosele.
Pentru sirop: se amesteca ingredientele, se pun pe foc pana devin caldute si se topeste zaharul. Briosele calde, se gauresc cu o scobitore si se toarna cu o lingura siropul cald peste ele. Repetam operatiunea pana se termina siropul si briosele au absorbit tot siropul.
Pentru ornat: se pot folosii fulgi de ciocolata(eu am pus doar pe cateva briose), se amesteca cu un tel branza cu mierea, sucul proaspat si esenta de portocale. Se pune cate o lingurita de crema de branza peste briose, putina coaja rasa de portocale si se serveste. Sa va fie de bine!!
1
daca aveti timp si puteti rezista ispitei, dati crema de branza la frigider pentru 30 minute, o puneti intr-un pos si ornati frumos briosele cu posul...
2
crema de branza la frigider se intareste
3
mie mi-au iesit 20 briose