Felii cu cirese

de adriana65 in Prajituri, 19 Iun 2013 | 5038 vizualizari

 

Deşi afară sunt peste 30 de grade Celsius, am hotărât să profit din plin de oferta verii şi să prepar această răcoroasă prăjitură cu cireşe.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 3 ouă
  • - 150 g zahăr
  • - 150 g făină
  • - 40 g cacao
  • - 1 pliculeţ praf de copt "Dr.Oetker"
  • - 2 linguri apă fierbinte
  • Ingrediente pentru cremă
  • - 600 g cireşe
  • - 500 g brânză de vaci
  • - 200 ml frişcă
  • - 100 g zahăr pudră
  • - 10 g gelatină "Dr. Oetker"
  • - 2 linguri lichior de cireşe
  • - 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • - 100 g fulgi de ciocolată
  • - 200 g dulceaţă de cireşe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu cirese:

Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius.

Pentru blat se bat ouăle întregi împreună cu zahărul şi apa fierbinte la viteză maximă a vasului robotului de bucătărie. După ce acestea îşi triplează volumul se adaugă amestecul de făină, cacao şi praf de copt. Se omogenizează uşor, cu o lingură numai prin răsturnare, apoi amestecul se pune în tavă şi se coace 20 de minute. Pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea: dacă aceasta înfiptă în blat iese curată blatul este copt. Se scoate blatul din tavă şi se răceşte. Blatul rece se unge cu dulceaţa de cireşe.

Pentru cremă se spală cireşele şi se scot sâmburii şi codiţele. Se pun la scurs.

Gelatina se înmoaie conform indicaţiilor de pe ambalaj. Brânza de vaci bine scursă de zer  se amestecă aproximativ 3 minute cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi lichiorul de cireşe. Se iau 3 linguri din cremă şi se amestecă cu gelatina înmuiată, apoi se înglobează şi restul de brânză. Se dă la frigider 30 de minute.

Frişca se bate şi se încorporează uşor în crema de brânză.  La sfârşit se pun şi cireşele şi fulgii de ciocolată.Blatul uns cu dulceaţă se pune în tava în care a fost copt, tapetată cu folie alimentară, iar peste acesta se repartizează crema de brânză cu cireşe. Tava se dă la frigider.

După trei ore de stat la rece prăjitura se poate porţiona şi mânca cu mare poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese